معرفی صنعت انرژی های نو و منابع تجدید پذیر در ترکیه

جهان با چالش‌ های عمده در زمینه انرژی های نو و منابع تجدید پذیر مواجه است. تغییرات آب و هوایی، وابستگی در حال افزایش به انرژی، فرسایش منابع انرژی و لزوم دسترسی مصرف ‌کنندگان به انرژی پاک و اقتصادی از جمله این چالش ها است. امروزه کشورها به دنبال جایگزینی منابع انرژی حاصل از سوخت فسیلی مثل ذغال ‌سنگ، نفت و گاز با انرژی و منابع تجدید پذیر هستند و یک انقلاب صنعتی با درجه‌ نیاز کمتر به انرژی با ثبات و پایدار به وجود خواهد آمد. این تصمیم برای جایگزینی سوخت های فسیلی با توسعه استفاده صنعت انرژی و منابع تجدید پذیر اولویت است. در بخش صنعت انرژی و منابع تجدید ‌پذیر نیرو های حاصل از باد، خورشید، برق آبی، جزر و مد، گرمایش زمین و زیست توده جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی هستند. استفاده از این صنعت انرژی‌ های نو مانع گسترش گاز های گلخانه‌ ای شده و گرمایش جهانی را کاهش می‌ دهد. همچنین از وابستگی به سوخت فسیلی هم کم می‌کند.

انرژی های نو و منابع تجدید پذیر در ترکیه

صنعت انرژی و منابع تجدید ‌پذیر به بخش مهمی از سیاست امنیتی، تجاری و خارجی کشور های توسعه یافته تبدیل شده است. جهان به ‌صورت روز ‌افزون با فرسایش منابع سوخت فسیلی شامل نفت و گاز و همچنین آلودگی های زیست محیطی مواجه است. در نتیجه، نیاز به متنوع‌ سازی منابع تأمین انرژی وجود دارد. ترکیه در بازار انرژی جایگاه مهمی را دارا است. این کشور از نظر نقشی که در تولید انرژی دارد، یک کشور مهم در زمینه تولید و مصرف انرژی است. ترکیه از آن کشور هایی است که در آستانه پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارد. ترکیه تلاش‌ های خود را برای تطبیق با قوانین اتحادیه همگام نموده است. ترکیه در فرایند پیوستن به اتحادیه اروپا، در خصوص تطبیق با قواعد و سیاست‌ های انرژی اتحادیه در بخش‌ های امنیت عرضه، بهره وری انرژی، انرژی و منابع تجدید ‌پذیر پیشرفت‌ های شایان توجه ای داشته است. ترکیه به علت داشتن فقر منابع سوخت فسیلی به شدت به واردات منابع هیدرو کربن وابسته بوده است و 75 درصد از کل نیاز انرژی ترکیه شامل نفت، گاز طبیعی و ذغال سنگ از منابع بیرونی تامین می شده است. هم اکنون ترکیه از نظر داشتن ظرفیت قابل توجه برای صنعت انرژی و منابع تجدید ‌پذیر، صنعت انرژی نو، صنعت انرژی خورشیدی و صنعت انرژی بادی در رتبه هفتم جهانی قرار دارد.

آشنایی با انرژی های نو و منابع تجدید پذیر در ترکیه

صنعت انرژی های نو و منابع تجدید پذیر

کشور های توسعه یافته جهان برای کم کردن وابستگی به یک منبع انرژی تلاش می کنند تا منابع انرژی متنوعی را جایگزین کرده و مورد استفاده قرار دهند. در جهت استفاده از صنعت انرژی و منابع تجدید ‌پذیر مختلف سیاست های متفاوتی را طراحی و اجرا می کنند. در طی دو دهه اخیر سیاست ها در جهت جایگزینی صنعت انرژی و منابع تجدید ‌پذیر افزایش چشم گیری داشته است. صنعت انرژی و منابع تجدید ‌پذیر به دست آمده از منابع طبیعی که به طور مرتب قابلیت تجدید داشته باشد، انرژی تجدید پذیر نامیده می شود. مهم ترین ویژگی این انرژی تجدید پذیر که باعث تمایز آن با سایر انواع انرژی و سوخت های فسیلی می گردد، تجدید آن در یک چرخه طبیعی و از بین نرفتن آن می باشد. این انرژی تجدید پذیر شامل انرژی خورشیدی، بادی، هیدرولیک، زیست توده، امواج و … می باشد. انرژی های تجدید پذیر از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار هستند اما از نظر انرژی های مورد استفاده در جهان توسط کشور های محدود شناخته و مورد بهره برداری است. از این سو انرژی فسیلی است که در رده اول استفاده جهانی قرار دارد و آلودگی زیادی نیاز تولید می کند. در راستای تحولات و پیشرفت های جهانی، میزان مصرف صنعت انرژی و منابع تجدید ‌پذیر روز به روز افزایش یافته است. از نظر میزان توجه و سرمایه گذاری انجام شده در سطح دنیا در زمینه صنعت انرژی و منابع تجدید پذیر کشور چین در رده اول قرار دارد. بعد از چین، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، انگلستان، هندوستان و… رده های بعدی را شامل می شوند. امروزه نیز با سرمایه گذاری در ترکیه برای بخش صنعت انرژی نو و انرژی حاصل از منابع تجدید پذیر در رده بالایی در سطح جهانی قرار دارد. صنعت انرژی نو و انرژی حاصل از منابع تجدید پذیر در تولید برق جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. حدود 30 درصد برق مورد مصرف در سراسر دنیا توسط منابع انرژی تجدید پذیر تامین می شود. استفاده و مصرف انرژی تجدید پذیر در سطح دنیا روز به روز در حال افزایش است. با این وجود همچنان سهم انرژی تجدید پذیر در مقایسه با انرژی های فسیلی بسیار پایین و کم است. دلیل این موضوع این است که تقاضا برای صنعت انرژی نو به شکل آرام افزایش می یابد و تغییر زیرساخت ها نیازمند زمان است و در برخی کشور ها نیز اولویت مصرف سوخت همچنان با سوخت های فسیلی است.

علاوه بر این موارد، کشور های سراسر جهان در تلاش برای توسعه سیاست ها، تکنولوژی و فناوری هستند که بتوانند استفاده از سوخت های حاصل از انرژی تجدید پذیر را جایگزین سوخت های فسیلی کنند. کشور ترکیه بخش بزرگی از انرژی مورد نیاز خود را در غالب نفت و گاز از کشورهای خارجی وارد تامین می کرد. امروزه و در طی سال های اخیر در زمینه صنعت منابع و انرژی تجدید پذیر پیشرفت چشم گیری به دست آورده است. در کشور ترکیه مصرف سوخت های فسیلی در بالا ترین سطح قرار داشت اما سیاست های انرژی نو در جهت استفاده از منابع بومی و کاهش وابستگی کشور به منابع نفتی کشور های خارجی، تنوع بخشیدن به منابع انرژی مورد استفاده و ترویج گسترش استفاده از انرژی تجدید پذیر، کاهش مضرات زیست محیطی ناشی از تولید و مصرف سوخت متمرکز شد. در سال 2002 ظرفیت تولید توسط منابع انرژی تجدید پذیر 12 هزار و 277 مگاوات بوده است که این میزان در سال 2016 به 33 هزار و 352 مگاوات رسیده است.

گروه مشاوره سرمایه گذاری آلپ

با توجه به میزان وابستگی کشور هایی نظیر ترکیه به دلیل نداشتن منابع نفت و گاز به کشور های خارج از نظر تامین انرژی مورد نیاز برای کشور، توجه نشان دادن و رفتن به سمت صنعت انرژی و منابع تجدیدپذیر و همچنین توسعه سیاست گذاری ها و جذب بخش خصوصی در این راستا در بلند مدت به نفع کشور خواهد بود و دست اورد بسیار مهمی خواهد بود. در کشوری مانند ترکیه که بیش از 70 درصد از انرژی مورد نیاز داخلی را از سوخت های فسیلی و نفت و گاز از طریق کشور های خارجی تامین می نمود، در جهت کاهش این وابستگی به سوخت های فسیلی با اولویت دادن به انرژی های تجدید پذیر، منابع تامین انرژی را ارزان، متنوع و در دسترس کرد. این موضوع در بلند مدت موجب بهبود وضعیت درآمد ملی و سرمایه گذاری خواهد بود. گسترش تولید و بازار استفاده ازصنعت انرژی و منابع تجدید پذیر سبب شده تا ترکیه گام مهمی را در راستای تبدیل شدن به مرکز انرژی جهانی بر دارد.

صنعت منابع تجدیدپذیر در ترکیه

ویژگی های صنعت انرژی بادی

باد مدت طولانی و سالیان درازی‌ است که در خدمت انسان‌ و بشر است. از سالیان دور، انسان‌ استفاده از صنعت انرژی بادی را به دست گرفت و انرژی باد را مهار کرد. قایق‌ های بادی بیش از ۷ هزار سال قبل طول رودخانه ها را طی کرده و می پیمودند و آسیاب ‌های بادی ساده آب را پمپ می ‌کردند. امروزه با استفاده از صنعت انرژی بادی و به کمک توربین‌ های بادی برق تولید می شود. مهم‌ ترین مزیت توربین‌ بادی، کاهش تاثیرات مخرب محیط زیستی است. توربین‌ های بادی هیچ‌ آلودگی آب ‌و هوایی یا محیط زیستی ندارند و تجهیزات و ماشین ‌آلات توربین‌ های بادی هیچ نوع از گاز های گلخانه‌ ای را که منجر به تغییرات اقلیمی بشود، منتشر نمی ‌کنند. عدم تولید آلودگی موجب می ‌شود ساکنان و مزرعه دارانی که در اطراف توربین های بادی ساکن هستند را مشکلات جدی پزشکی یا بیماری تهدید نکند. علاوه‌ بر این حیوانات را نیز هیچ خطری در این محیط تهدید نکرده و در یک محیط سالم رشد می ‌کنند. با توجه به این که صنعت انرژی بادی یک منبع تجدید پذیر است و به ذخایر زیر زمینی متکی نیست، مانع از آلودگی ‌های مستقیم محیط ناشی از حمل ‌و‌ نقل نیز می ‌شود.

ترکیه نیز طی دهه های اخیر با جذب سرمایه گذار صنعت انرژی بادی کشور خود را رونق بخشیده است. انرژی بادی بر خلاف بسیاری از روش‌ های دیگر می تواند به تولید برق بدون استفاده از آب بپردازد. به همین علت، می ‌تواند از آلودگی آب و کمبود انرژی به خاطر از خشکسالی جلوگیری کند. توربین ‌های بادی در مناطق باد خیز ترکیه در تمام ساعات شبانه‌ روز برق تولید می کنند. این توانایی برای مناطق ساحلی و کوهستانی بسیار مطلوب و دارای اهمیت است. همچنین در این قابلیت وجود دارد که توربین ‌های بادی و پنل ‌های خورشیدی متوسط را برای به حداکثر رساندن تولید انرژی از منابع تجدید پذیر در محیط ‌هایی با آفتاب و باد دوره ای ترکیب نمود. صنعت انرژی باد به کمک توربین در مکان ‌های مختلف با کاربرد تجاری یا خانگی نصب می شوند. تجهیزات بادی را در ترکیه می ‌توان در منازل، مزارع، سکو های دریایی، در بالای تپه ‌ها و بسیاری نقاط دیگر مشاهده کرد. توربین‌ های دریایی نیز دارند که پایه ‌های ثابت یا پایه ‌های شناور دارند و از جریان ‌های مداوم باد های اقیانوسی برق تولید می کنند.

صنعت انرژی باد به وسیله توربین ‌های بادی به طور مستقیم، هیچ‌ نوع آلودگی آب‌ و هوایی یا زیست‌ محیطی در بر ندارد. مزیت دیگر این شیوه تولید انرژی، جا گیر نبودن و عدم نیاز به فضای وسیع است. برای تولید برق به کمک صنعت انرژی باد توربین ‌های بادی بر خلاف نیروگاه ‌های رایج، فضای زیادی را اشغال نمی نمایند. مردم ساکن در منطقه می ‌توانند به فعالیت‌ های روزمره خود در مناطق اطراف توربین‌ های بادی بپردازند. توربین های بادی می ‌توانند در یک مزرعه محصولات کشاورزی یا دام‌ نصب شوند. این پارامتر به ویژه برای کشور های کوچک مقیاس و با مساحت کم که با مشکل کمبود فضا مواجه‌ هستند، می ‌تواند دارای اهمیت زیادی بوده و یک امتیاز محسوب شود. به ‌این ترتیب، توربین‌ های بادی و به طور کلی صنعت انرژی بادی در ترکیه توانسته است بدون از بین بردن زمین ‌های کشاورزی یا زیستگاه‌ های حیات وحش به تولید برق با حداقل هزینه بپردازد.

گروه مشاوره سرمایه گذاری آلپ

ویژگی های صنعت انرژی خورشیدی و مزایای آن

فناوری استفاده از صنعت انرژی خورشیدی در جهان رو به پیشرفت است و هزینه‌ پیاده ‌سازی این انرژی تجدید پذیر ئو پاک هم با سرعت چشم‌ گیری رو به کاهش است. به کمک فناوری‌ های مختلف برای تبدیل نور خورشید به انرژی مصرفی ساختمان ‌ها بهره برده می شود. متداول ‌ترین روش استفاده از انرژی خورشیدی برای خانه‌ ها، شرکت ‌ها، مجتمع ها و… روش آب گرم خورشیدی، برای سرمایش و گرمایش اماکن و برای برق ساختمان است. سازمان ‌ها، شرکت ‌ها، مجتمع ها، صنایع و… از این تکنولوژی برای افزایش منابع انرژی و کاهش هزینه‌ ها استفاده می ‌کنند.
صنعت انرژی خورشیدی مانند سایر انرژی و منابع تجدید پذیر در ترکیه به طور مستقیم یا غیر مستقیم می تواند به دیگر شکل های انرژی مانند گرما یا الکتریسیته تبدیل گردد. مزایای بسیار بی نظیر انرژی صنعت خورشیدی نشان می دهد تمام جهان توسعه یافته به سمتی رفته است که بسیار کم تر از سوخت فسیلی استفاده نماید. گزارش هایی که از ترکیه منتشر می شود، نشان می دهند که احداث نیروگاه های انرژی و منابع تجدید پذیر رو به افزایش چشم گیر است و در زمینه توسعه صنعت انرژی خورشیدی توانسته با کمک سرمایه گذاران بخش خصوصی به خوبی عمل کند. این پیشرفت در زمینه صنعت انرژی های نو به قدری چشمگیر است که تولید برق در حوزه صنعت انرژی و منابع تجدید پذیر در نیروگاه های انرژی خورشیدی در ترکیه از 6 هزار مگاوات عبور کرده است.

به بحث وارد شوید

مقایسه آگهی ها

مقایسه