قانون تجارت ترکیه

قانون تجارت جدید ترکیه که جایگزین قانون قدیم که برای تقریباً 50 سال  مجری  بوده ، خواهد شد ، اصل شفافیت را تصویب کرده است.

در این زمینه ، وب سایت های اجباری شرکت ها ، اعلان صورت وضعیت های مالی و نظرات بازرسان برای همه ، مقررات مربوط به مطلع ساختن سهامداران مهم هستند. همچنین افزایش مقررات مربوط به رقابت غیر منصفانه ، مقررات مربوط به حمایت از شرکت های تابعه و سهامداران ، مجوز تأسیس یک شرکت یا هیآت مدیره با یک شخص واحد ، گذار به استاندارد حسابدار شرکت های سهامی عام و مسؤولیت محدود

شرکت های سهامی عام و مسئولیت محدود معمول ترین اشکال شرکت ها بر اساس قانون تجارت ترکیه هستند.

در موضوعات زیر، ساختار سهامی عام بر اساس قوانین و تصویب نامه های مرتبط الزامی است:

  • بانکداری و بیمه
  • بیمه اتکایی
  • تضمین ها، املاک، شرکت های سرمایه گذار در سرمایه مخاطره آمیز
  • مؤسسات واسطه ( خانه های دلالی)
  • لیزینگ های مالی، حق العمل کاری، تأمین اعتبار مصرفی

بری ترکیه  مقررات جدید مهمی هستند که با قانون تجارت جدید ترکیه به اجرا در خواهند آمد.

قوانین تجارت ترکیه

قانون تجارت در ترکیه 160 سال سابقه دارد. اولین قانون در سال 1850 تصویب شد. این قانون توسط قانون ناپلئون در سال 1807 وضع شد. قوانین تجارت ترکیه در تأسیس اولین شرکت های سهامی موثر خواهد بود. قانون تجارت که از سال 1926 لازم الاجرا شد ، اولین انقلاب جمهوری خواهان بود.

قوانین اما در تأسیس شرکت های سهام تأثیری اساسی داشته اند . Kanun-ı Ticaret سال 1926 به عنوان یکی از اولین مقررات قانونی جمهوری ترکیه در نظر گرفته شده است.

“قانون تجارت ترکیه به شماره 6762” که از سال 1956 اجرا می شود نمی تواند پاسخگوی نیازها تحولات اقتصادی جهانی باشد به همین دلیل تجارت جدیدی که بیشتر قابل استفاده و سازگار با اقتصاد جهانی شده است ایجاد قانون اجتناب ناپذیر کشور ترکیه بود.

علاوه بر آن ترکیه ، بخشی از تجارت بین المللی ، صنعت ، خدمات ، دارایی و بازارهای سرمایه

از نظر مالی می باشد داشتن یک قانون تجارت جدید به عنوان یک ضرورت تلقی می شود.

قانون جدید ، به عنوان “قانون تجارت ترکیه ” ایجاد شد و سرانجام در مجمع عمومی مجمع ملی بزرگ ترکیه در 13 ژانویه 2011 مورد بحث و قبول واقع شد ، در 14 فوریه 2012 ، T.C. در روزنامه رسمی منتشر شد. تاریخ اجرای قانون تجارت 1 ژوئیه 2012 تعیین شده است.

اساسنامه شرکت در ترکیه چیست؟

طبق قانون تجارت ترکیه ، شرکت های تجاری به عنوان شرکتهای سهامی ، با مسئولیت محدود ، جمعی ، مشارکت محدود و تعاونی تعریف می شوند. عناصر اجباری برای قراردادهای اصلی انواع شرکت ذکر شده در قانون تجارت متفاوت است.

برخی قوانین ترکیه برای ثبت شرکت و تجارت به شرح زیر است:

  • از سال ۲۰۰۳ قوانین ثبت شرکت در ترکیه تغییر کرده است بر اساس این تغییرات برای فعالیت در ترکیه و تجارت در این کشور ثبت یک شرکت ضروری است. یک شرکت خارجی میتواند با مالکیت ۱۰۰% ثبت شود و تحت عنوان نام شرکت در این کشور فعالیت کند، شرکت های خارجی ثبت شده در ترکیه حق این را خواهند داشت که در چارچوب اهدافی که در اساسنامه مشخص شده است فعالیت کنند و سودآوری داشته باشند.
  • ثبت شرکت در این کشور بیشتر از ۲ الی ۳ روز کاری زمان نخواهد برد، البته زمان گفته شده برای شرکت های مسئولیت محدود است، این زمان برای شرکت های سهامی عام متفاوت است و منوط به تصویب وزارت صنعت و تجارت ترکیه است.

قوانین تجاری در کشور ترکیه

در قانون جدید ترکیه شرکت ها باید در زمینه کاری خود شفافیت داشته باشند، صورت حساب های مالی شرکت ها باید شفاف باشد و شرکت ها باید در این راستا بکوشند.

معمولترین شرکت های ترکیه

معمولترین و محبوبترین شرکت ها در ترکیه شرکت های مسئولیت محدود و سهامی عام هستند چنانچه موضوع فعالیت شما یکی از زمینه های زیر است لازم است که شما در ابتدا موافقت نامه های لازم برای این کار را داشته باشید.

  • بیمه
  • لیزینگ
  • بانکداری
  • شرکت های سرمایه گذاری در بخش های نامعمول

با این وجود می توان گفت تجارت با کشور ترکیه برای بسیاری از تاجران و بازرگانان در سراسر جهان مهم و سودآور می باشد.

قانون تجارت جدید ترکیه که جایگزین قانون قدیم  که برای تقریباً 50 سال  مجری  بوده ، خواهد شد ، اصل شفافیت را تصویب کرده است.

در این زمینه ، وب سایت های اجباری شرکت ها ، اعلان صورت وضعیت های مالی و نظرات بازرسان برای همه ، مقررات مربوط به مطلع ساختن سهامداران مهم هستند. همچنین افزایش مقررات مربوط به رقابت غیر منصفانه ، مقررات مربوط به حمایت از شرکت های تابعه و سهامداران ، مجوز تأسیس یک شرکت یا هیآت مدیره با یک شخص واحد ، گذار به استاندارد حسابداری ترکیه  مقررات جدید مهمی هستند که با قانون تجارت جدید ترکیه به اجرا در خواهند آمد.

قوانین تجاری ترکیه و سرمایه گذاری در ترکیه دارای شرایط خاص خود می باشد و زمینه های متفاوتی را شامل می شود. در واقع می توان بیان داشت که تجارت در ترکیه هم به صورت سنتی و بومی و هم به صورت نوین و مدرن جریان دارد.

رشد اقتصاد و تجارت در ترکیه به بخش های متفاوتی همچون کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات فنی و مهندسی و هم چنین صنعت توریسم تقسیم می شود.

کشور ترکیه درای موقعیت جغرافیایی مناسبی می باشد زیرابه عنوان مرزی بین آسیا و اروپا به حساب می آید که سبب می شود تا به عنوان منطقه ای حساس از نظر اقتصادی نیز به شمار رود. از این کشور می توان برای ترانزیت محصولات، کالا و انرژی استفاده کرد.

تجارت ترکیه با جهان و ایران چگونه است؟

 از آنجا که این کشور در حد فاصل قاره اروپا و آسیا قرار گرفته، بنابراین مسیر ارتباطی و ترانزیتی بسیاری از کشورهای دیگر و تجار آنها است. اهمیت این موضوع خصوصا برای ایران بسیار زیاد است.

ترکیه در واقع برای ایران حکم یک پل اتصال به اتحادیه اروپا و تجارت با کشورهای اروپایی را دارد. اتصال به آب‌های آزاد از چند نقطه به همراه مرزهای طولانی و گسترده، زمینه‌های تجارت آسان با ترکیه را فراهم کرده است.

ترکیه با بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی روابط تجاری گسترده داشته که گردشگری پررونق این کشور نیز به آن کمک کرده است. در بخش صادرات، این کشور توانسته بسیاری از کالاهای خود را به کشورهای اروپایی صادر کند.

این در حالی است که نیازهای وارداتی خود را بیشتر از کشورهای آسیایی وارد می‌کند. ایران نیز تجارت به نسبت خوبی را با همسایه غربی خود داشته و چیزی در حدود 3 درصد از نیازهای وارداتی آن را تامین می‌کند که این میزان می‌تواند بسیار افزایش پیدا کند.

شرایط تجارت با ترکیه

تجارت با ترکیه در نخستین گام نیاز به کسب اطلاعات کافی درباره شرایط اقتصاد و زمینه های تجاری در این کشور دارد. ایرانیان می توانند در زمینه های مختلف از جمله تاسیس کمپانی، سرمایه گذاری و همچنین خرید و فروش ملک و سایر موارد در کشور ترکیه مشغول به فعالیت های تجاری شوند. کشور ترکیه در سال 1996 میلادی عضو اتحادیه گمرکی اروپا شده است این کشور دارای توافق نامه جهت تجارت آزاد با بیش از بیست کشور پیشرفته می باشد. کشور ترکیه دروازه ای بین کشور های شرقی و غربی می باشد و این کشور پل ارتباطی بین قاره اروپا و آسیا محسوب می شود. تجارت با ترکیه و سرمایه گذاری در این کشور موجب کسب اقامت و همچنین تابعیت می شود. متقاضیان و سرمایه گذاران با داشتن فعالیت های تجاری در ترکیه می توانند به سرعت پاسپورت این کشور را دریافت کنند و بدون نیاز به کسب ویزای به بیش از صد کشور دنیا سفر کنند. امنیت، سود بالا، اقتصاد پایدار، سرمایه گذاری مستقیم، وجود سیاست های تسهیلاتی و نرخ مالیات کم موجب جذب سرمایه گذاران و تاجران ایرانی زیادی به کشور ترکیه شده اند. براساس خبرگزاری HSBC’s ‘The World in 2050’، کشور ترکیه تا سال 2050 به قدرت اصلی اقتصادی اروپا و دوازدهمین قدرت اقتصادی جهان تبدیل خواهد شد. لازم به ذکر است که کشور ترکیه قصد دارد تا سال 2023، در صدمین سالگرد تأسیس جمهوری ترکیه، جزء ده اقتصاد برتر جهان باشد.

تماس با ما

جهت دریافت مشاوره حرفه ای میتوانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.

نرخ ارز

درخواست مشاوره

املاک گروه سرمایه گذاری آلپ

پروژه دنیز استانبول (Denız ıstanbul)

  • شروع قیمت از 460,000لیر
  • 5,128لیر/مترمربع
  • تخت خواب: 4
  • حمام: 2
  • 1200 مترمربع
  • ویلایی

پروژه حیاط دایرلر (HAYAT DAIRELER)

  • شروع از 672,000لیر/مترمربع
  • تخت خواب: 4
  • حمام: 2
  • 364 مترمربع
  • آپارتمان

پروژه لیونیا استانبول

  • شروع از 260,000لیر/مترمربع
  • تخت خواب: 4
  • حمام: 2
  • 170 مترمربع
  • آپارتمان

مقایسه آگهی ها

مقایسه